Hangi İmplantı Seçmeliyim ?

İmplant yaptırmaya karar veren her hastanın merak ettiği konu onlarca implant markası arasından hangisini seçeceğidir. İmplant fiyatları, çeşitleri, implantın hangi ülkede imal edildiği, hekimin hangi firmayı önerdiği gibi bir çok faktör hastaların aklını karıştırır.

1. Anatomi

İmplant markasına karar verirken göz önünde bulundurulması gereken en önemli konu kemik yapısı, miktarı ve anatomisidir. Unutmamalı ki her hastanın ihtiyaçları farklıdır. Her hastada aynı implantın aynı prosedürler ile uygulanması mümkün değildir. Bu sebeple öncelikle diş hekiminizin yönlendirmesine kulak vermek gerekir. Eğer implantın koyulacağı bölgedeki anatomik komşuluklar (örn. sinirler, sinüsler, anatomik boşluklar…) ya da kemik miktarı standart bir implant koyulmasını engelliyorsa all on four gibi seçenekleri olan implant markalarına yönelmek gerekir.

2. İmplant Üstü Dişin Çeşidi

İmplant markası tercihindeki önemli faktörlerden bir diğeri de implantların yapılmasından sonra üstüne takılacak olan dişlerin nasıl olacağıdır. Hekim hastaya implant değil rahatlıkla kullanabileceği dişler vermek ister. Bu yüzden de bazı hastalarda kullanılması uygun olacak protez çeşidine göre farklı özellikleri taşıyan implantlar seçmek gerekir. Her markada bulunmayan özelliklere sahip bir implantın tercihi söz konusu olabilir. Ayrıca implantın üzerine dişin hemen takılıp takılmamasına göre de hasta farklı markalara yönlendirilebilir.

3. Hekimin Konforlu Çalışması

Yapılacak her işlemde olduğu gibi implantta da operasyonu ve sonrasında üzerine gelecek protez dişi yapacak hekimin konforlu çalışması başarıyı arttırır, komplikasyon riskini düşürür. Eğer özel bir ihtiyaca yönelik olarak spesifik bir markanın seçilmesi gerekmiyor ise hekiminizin tecrübeli olduğu markanın tercih edilmesi çok daha rahat bir süreç geçirmenizi sağlar.

4. İmplant Fiyatları

İmplant seçimini belki de en çok etkileyen faktör implant fiyatları. İmplantın üretildiği malzeme ve yüksek teknoloji gereken imal süreci sebebiyle implant fiyatları da yüksektir. Yapılacak implant sayısı arttıkça maliyet de yükselir. Özel durumlarda sadece tek bir implant çeşidi ihtiyacı karşılayabilir, belirleyici faktör fiyat değil kullanılacak implantın özellikleri olabilir. Ancak böyle özel bir ihtiyacın olmadığı durumlarda bütçenize göre hekiminizin sizi yönlendireceği farklı markaları da tercih edebilirsiniz.

5. İmplant Fiyatları Başarıyı Etkiler mi ?

Günümüzde çok sayıda implant markası vardır. Aşağı yukarı her implantın kemik içerisinde tutma yüzdeleri benzerdir. Ancak hekime ve hastaya gereken şey implant değil diştir. Bu yüzden de implant kemik içerisinde tutunduktan sonra üzerine yapılacak protez dişin kolay ve komplikasyonsuz yapılabilmesi bu prosedürün en önemli kısmıdır. Protez yapım aşamasında farklı vakalara farklı çözümler üretebilen, protez diş ile implant arasında yüksek uyum ve hassasiyete sahip markaların tercih edilmesi implant tedavisinde başarıya götürür. İmplant firmalarında bu başarı yüzdesi arttıkça implant fiyatları da arttığı için kimi durumlarda daha pahalı bir markaya yönelmek gerekebilir. Burada hastaya bilgi verecek ve karar verme sürecinde yardımcı olacak kişi bu işin profesyoneli olan hekimdir.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.