All On Four Uygulaması

Hastalarımızın hayat kalitesini arttırmada en etkili işlemlerden birisi takıp-çıkarabildiği hareketli protez (damak) yerine sabit protez kullanmasına olanak sağlamaktır. Dişsizliğin çözümünde implant tedavisi ile çok başarılı sonuçlar almaktayız. Ancak her hastamızın kemik miktarı ve anatomisi implant için elverişli olmayabilir. Bu durumlarda geleneksel implantlar yerine All On Four  yöntemi ile dişsizliğin çözülmesi düşünülebilir.

All On Four Tedavisi Kime Uygulanır ?

Bu tedavi konsepti implant üstü sabit protez yapılması için yeterli kemik miktarı bulunmayan, tam dişsiz (hiç dişi bulunmayan) hastalarda tercih edilir. İmplant tedavisi için genel sağlığı uygun olan, ancak kemik miktarı ve anatomik yapıları sebebiyle normal implant uygulanamayan hastalarda tercih edilir.

All On Four ‘un İmplant Tedavisinden Farkı Nedir ?

Bu yöntem de bir implant tedavisidir. Ama normal implant tedavisinde implantlar çene kemiği içerisinde dik bir pozisyonda yerleştirilirken, All On Four yönteminde implantlar kemik içerisinde farklı açılar ile yerleştirilir. Bu şekilde kemiğin yetersiz olduğu ve sinüs gibi anatomik yapıların dik açılı implant yerleştirilmesine izin vermediği hastalarda sabit protez yapma şansı elde edilir. Adından da anlaşılacağı üzere bu teknikte tek çenede 4 implant üzerine sabit bir protez yapılır. Eğer iki çenede de uygulanırsa toplam 8 adet implant yapılır.

Tedavi Aşamaları Nasıldır ?

Tedavi planlaması için öncelikle detaylı bir klinik ve radyolojik muayene yapılır. Bilgisayarlı tomografi ile elde edilen 3 boyutlu görüntüler incelenerek kemik miktarının uygunluğu ve implantların nereye koyulacağı hesaplanır.

İşlemler lokal anestezi altında uygulanabilir. İmplantlar yapılmadan önce alınan ölçüye göre hastaya geçici bir protez hazırlanır. İmplant yapıldıktan sonra aynı seansta bu geçici protez takılır. İmplantlar ön bölgede kemik içerisine dik bir açıyla, arka bölgede ise 45 derece açılı şekilde yerleştirilir. İmplantların çene kemiğine tam olarak entegre olabilmesi için 3 ay beklenir. 3 ay sonunda kalıcı protezler yapılır.

 

 

2 Comments

Leave a Comment

  1. Pingback: Hangi İmplantı Seçmeliyim ? - GC Clinic - Diş Polikliniği - Nişantaşı

  2. Pingback: İmplant Tedavisi Gerektiren Durumlar ve Farklı İmplant Türleri - GC Clinic - Diş Polikliniği - Nişantaşı

Leave a Reply

Your email address will not be published.