Empress Kaplamalar

Empress kaplamalar diş tedavilerinde estetik sonuçları sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedirler. Bu kaplama türünde herhangi bir metal parça yoktur, sadece cam seramik eklenmiş porselenden üretilmiştir. Cam seramik eklenmesi porselenin dayanıklılığını arttırır. Metal kullanılmadığı için yapılan kaplamanın ışık geçirgenliği çok daha fazladır. Bu sayede çok daha doğal ve estetik uygulamalar yapmak mümkün olur.

Işık geçirgenliği yüksek, doğal gülümsemeler için empress kaplamalar çok uygundur.

Empress Kaplamalar Kimlere Uygulanır ?

Empress kaplamalar estetik odaklı çalışmalardır. Ön dişlerinde problemi olan hastalar için çok iyi bir tercihtir. Ön dişlerdeki (çoğunlukla ön 6 diş) renklenmeleri kapatmak, diş dizilimindeki bozuklukları kamufle etmek, dişlerin arasındaki boşlukları kapatmak için çok uygundur. Çok fazla çiğneme basıncına maruz kalmayan küçük azı dişlerinde de kullanımı uygun olur. Ancak azı dişlerinde kullanım endikasyonu sınırlıdır. Bu dişler ağız içinde en çok çiğneme kuvvetine maruz kalan dişler oldukları ve estetik işlem gereksinimi çok daha az olduğu için azı dişlerinde bu kaplamalar yerine zirkonyum kaplamaları tercih etmek daha doğru olur.

Empress ile tam kaplamaların yanında lamina uygulamaları da mümkündür. Lamina için diş yüzeylerinden 0.3-0.7 mm aşındırma gerekir. Dişler arasında boşluklar (diastema) bulunan, dişlerin küçük olduğu bazı vakalarda bu aşındırmayı bile yapmaya gerek kalmaz.

Cam seramik ilaveli porselen kaplamalar ve laminalar yapıldıktan sonra rutin kontrolleri aksatmamak önemlidir. Kontrolleri atlamayarak olası sorunları erkenden çözmek mümkün olur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.