Hollywood Smile

İtalyan ressam Carlotti güzelliğin tanımını şöyle yapmıştır; ‘ Birlikte çalışan parçaların bir şey eklemeye, çıkarmaya ya da değiştirmeye gerek kalmayacak şekilde uyumlu olması’.  İşte Hollywood Smile uygulamasında erişilmek istenen nokta da tam olarak budur; fonksiyon ve estetiğin uyumu. Bunu beyaz, düzgün sıralanmış, yüzün geri kalanıyla harmoni gösteren ve fonksiyonunu tam olarak yerine getiren dişler ile sağlamak mümkündür.

Hollywood Smile Nasıl Yapılır ?

Hollywood Smile ile Hollywood yıldızlarının gülümsemesine sahip olmak hedeflenir. Tedavi beyazlatma, dişeti seviyelerinin düzenlenmesi, diş eksikliklerinin implantlar ile giderilmesi ve dişlerin ihtiyacına göre bonding uygulamaları, porselen laminalar ve porselen veneerlar (kaplamalar) ile gülümsemenin güzelleştirilmesini kapsar. Kompleks bir tedavi planlamasını ve bazı durumlarda çeşitli uzmanlık alanlarının ortak çalışmasını gerektirir.

Hollywood Smile Hangi Uygulamaları İçerir ?

Dişeti Tedavileri

Hollywood Smile uygulamasında dişetlerinin sağlıklı olması ilk gerekliliktir. Dişetlerinin seviyelerinin düzenlenmesi ve gülümseme hattı ile uyumlu hale getirilmesi sonraki işlemlerin başarısını arttırır.

Diş Beyazlatma

Dişlerin beyazlatılması ten renginiz, yaşınız ve istekleriniz doğrultusunda yapılmalıdır. Açık tenli kişilerde ve gençlerde daha beyaz tonların tercih edilmesi doğal görüntüyü ve estetiği arttırır. Eğer doğal dişler koyu renkteyse beyazlatma sonrası yapılacak bonding, porselen lamina ya da kaplamalar çok daha aydınlık bir görüntü verir.

Diş Eksikliklerinin Giderilmesi

Gülümseme hattındaki diş eksikliklerinin giderilmesine implantlar tercih edilebilir. Dental implantlar diş eksikliklerini tedavi etmek amacıyla çene kemiğine yerleştirilen, diş kökünü taklit eden titanyum materyallerdir. İmplantın titanyum olması sayesinde dokuda herhangi bir alerjik reaksiyon gerçekleşmeden tam uyumlu bağlantı sağlanabilmektedir.

Bonding ve Porselen Laminalar

Bonding terimi kompozit dolgular kullanarak dişlerin estetiğinin arttırılması işlemi için kullanılmaktadır. Bu şekilde dişlerin çürükleri doldurulabilir, şekilleri ve renkleri değiştirilebilir. Bonding uygulaması yapılacak diş sayısına göre tek ya da daha çok seansta tamamlanabilir. Bonding uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Porselen laminalar diş yüzeyine yapıştırılan ince porselen yapraklardır. Laminalar Hollywood Smile yönteminde dişlerin şekillerini ve renklerini diş yüzeyinde minimal bir hazırlık yapılarak değiştirebildikleri için çok sık tercih edilirler. Diş yüzeyinde bazen hiç aşındırma yapmadan, bazen de 0.3-0.7 mm arasında aşındırma ile porselen laminalar uygulanabilir. Işık geçirgenliği doğal diş gibi olan porselen laminalar doğal görüntüyü korumak için son derece uygundurlar.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.